Pas op voor linkruil met interanking.com

November 19, 2009

Zojuist ontving ik de hieronderstaande mail. Ik wil u bij deze waarschuwen voor het in zee gaan met een dergelijke partij omdat Google aangeeft dat het schadelijk kan zijn voor de rankings van uw website: http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=66356

De theorie is dat het linken naar achterbuurten op het Internet u ook onderdeel maakt van zo’n achterbuurt. Dit heeft een groot negatief effect op het vertrouwen dat Google in uw website heeft. En vertrouwen is één van de belangrijke factoren voor het hoog scoren in Google. Dit wordt wel aangeduid via het begrip TrustRank. Bij achterbuurten kunt u denken aan de drie P’s (Poker, Porno Pillen). Bij interranking is dat dus het geval, zoals de email laat zien.

Hierna volgt de betreffende mail:

====

Beste webmaster,

Ik kwam http://seoguru.nl/ tegen tijdens mijn zoektocht op het internet en wilde weten of u interesse hebt in het uitwisselen van gratis links? Dit houdt in dat in ruil voor een link op uw website, ik een link terugplaats op een van onze sites. De websites die ik wil promoten zijn hoofdzakelijk informatie sites over uiteenlopende casino games, backgammon en de online handel in valuta (forex).

We hebben veel sites in beheer met pagerank en backlinks waar ik uw link op kan plaatsen, dus mocht u meer willen weten, dan stuur ik u graag wat meer informatie op. Kunt u me laten weten of u interesse hebt? Mocht het niet zo zijn, dan hoeft u niet te reageren, u zult in ieder geval geen andere emails met verzoeken ontvangen op dit adres.

Met vriendelijke groet,

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op Digg Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je favorieten op Technorati Voeg toe aan je Google bladwijzers Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner
  1. 8 Reacties

  2. Freakenstein

    Zojuist exact dezelfde mail ontvangen,
    informatie teruggestuurd over advertentieprijzen op mijn domeinen. =)

    Door Freakenstein op 19 Nov 2009

  3. Saku

    Zo, verbaast me dat het ook nog in correct Nederlands is geschreven. Ik ontvang ook vaak zulke aanbiedingen maar die komen meestal direct uit google translate tool :-)

    Door Saku op 19 Nov 2009

  4. Michel

    Ook wij ontvangen op onze verschillende domeinen regelmatig post van deze heer.
    Het is en blijft spam, want ondanks de opmerking ‘u zult in ieder geval geen andere emails met verzoeken ontvangen op dit adres’ heb ik op sommige emailadressen al 3x dezelfde mail ontvangen.

    Overigens zijn er ook bedrijven uit de genoemde 3 P’s die zich wel netjes gedragen hoor. Wij zijn in het bezit van 2 webshops uit de laatste P en die doen het prima in google.

    Door Michel op 20 Nov 2009

  5. Xavier Maurits

    Deze mail heb ik enkele maanden terug mogen ontvangen. Toen moest ik er ook al niet van weten. Dit zijn jammer genoeg de bedrijven die ons vak altijd in gevaar weten te brengen.

    Door Xavier Maurits op 20 Nov 2009

  6. Willem

    Deze mail komt best betrouwbaar over, behalve als deze meneer begint over casino games etc. Dat gaat toch al meer richting de “achterbuurt” maar goed, bedankt voor de tip, ik had dit nog nooit zo gezien.

    Door Willem op 24 Nov 2009

  7. seoheaven

    bedankt voor de waarschuwing

    dit is waarom ik altijd gebruik maak van seo tools die er op het internet beschikbaar zijn deze zijn vaak gratis of voor een klein bedrag beschikbaar en hierdoor krijg je ook dus niet het probleem dat je slechte ranking krijgt

    Door seoheaven op 25 Nov 2009

  8. Omap.nl

    Hierbij even een update over dit bedrijf.

    Zij proberen op dit moment de fitness en schoonheidsbranche te strikken.

    Gelukkig dat er dit soort forums bestaan!
    Wel belangrijk is dat we dit dan iedere keer aanvullen.

    Nog meer gedupeerden?

    Team Omap

    Door Omap.nl op 8 Aug 2010

  9. Budget Moto

    Wij zijn ook benaderd. zie onderstaand bericht
    Hallo!

    Mijn naam is Kim Luijten en ik wil u wat vragen in verband met http://www.budgetmoto.nl/ . Ik werk op dit moment aan wat projecten in de online gaming industrie en wil u vragen of u bereid bent links uit te wisselen in de vorm van een artikel van ongeveer 300 woorden met unieke content. Het artikel zal een origineel stuk tekst zijn, aangepast aan het onderwerp van uw website om op deze manier een natuurlijke relevantie te creëren. Een goed geschreven artikel wat u op een van de sites in mijn beheer plaatst als tegenprestatie, kan u vervolgens ook helpen met het hogerop krijgen van uw eigen site in de Google rankings!
    Heeft u belangstelling in het uitwisselen van dergelijke artikelen, of misschien ‘gewone’ linkruil willen doen, neemt u dan contact met mij op zodat we kunnen bespreken hoe we zaken kunnen doen!

    Met vriendelijke groet,

    Kim Luijten
    http://www.interanking.com

    Wees gewaarschuwd!

    Door Budget Moto op 8 Aug 2010

Laat een reactie achter!

Uw bericht: