SEO training-, kennis- en adviescentrum › SEO forum › SEO vragen en discussies › meertalige website
- Dit onderwerp is leeg.
-
AuteurBerichten
-
-
17 januari 2011 om 8:31 am #22169
Graag wil ik jullie meningen vernemen over het volgende:
Ik ben sinds kort betrokken bij het optimaliseren van een internationale website voor een religieuze organisatie. Doel van de website is uiteraard niet commercieel, maar betreft het verstrekken van informatie en het ‘raken’ van mensen met de (soms persoonlijke) verhalen en artikelen. Op dit moment staat de website op een .org domein en heeft de website al vertalingen in 14 talen, die zich in een subdirectory bevinden: /nl/, /en/, /es/ etc. De website scoort op dit moment erg slecht vanwege een herstructurering waarbij men helaas is vergeten om oude URLs te redirecten, heeft voorheen wel beter gescoord.
Nu rees de vraag of het de moeite loont om de website (in elk geval gedeeltelijk) op te splitsen met voor elke taal een eigen domein (dus een .nl domein voor NL). Omdat dit voor de NL versie een voordeel kan opleveren in Google.nl, vanwege het geo-target dat daarmee automatisch wordt ingesteld. Nu vraag ik me af of het inzetten van country-code TLD’s wel zin heeft aangezien de website zich niet zozeer richt op bepaalde , maar op alle van de hele wereld (‘globaal’ dus). Bijv. niet alleen op NL, maar op op België en andere NL-talige gebieden in de wereld. Daarbij komt dat door dit opdelen ook de linkbuilding meer verspreid zal plaatsvinden waardoor de afzonderlijke talen/landen minder profiteren van elkaars linkbuilding en de ‘autoriteit’ van 1 hoofddomein die o.a. daarmee langzaam wordt opgebouwd. Aan de andere kant kan het dus bijv. voor NL wel een voordeel opleveren in Google.nl – hoeveel zal dit uitmaken in praktijk? Ik heb hier al diverse bronnen op nagelezen, ook hier op seoguru.nl, maar het antwoord blijft uiteraard een afweging van factoren. Toch zou ik graag jullie mening en ervaringen eens willen lezen in deze casus! Bedankt!
-
17 januari 2011 om 9:42 pm #22170
Leuk project!
Google geeft aan dat als je talen target, je beter niet kunt geotargetten. Maar dat hangt af van het doel. Je kunt overigens ook op een subfolderstructuur geotargeting instellen (/nl, /en etc.). Dus mocht je dit willen doen kun je dat doen.
Hier wordt het wel goed uitgelegd: Geotargeting – Webmaster Tools Help
-
-
AuteurBerichten
Gerelateerde berichten:
- Nieuwe website: Hoe om te gaan met afbeeldingen indexering? 19 oktober 2021 Hallo SEO guru's, We gaan een nieuwe website lanceren. Met onze huidige website scoren we erg goed in Google Afbeeldingen. Zo volgen we netjes de…
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.