- Dit onderwerp bevat 4 reacties, 3 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 7 jaren, 8 maanden geleden door royromviel.
-
AuteurBerichten
-
-
9 februari 2017 om 3:38 pm #37102
Goedemiddag iedereen,
Ik ben momenteel bezig om de website van ons bedrijf aan te gaan passen. Ik wil graag een moderne website bouwen, wat niet al te moeilijk is om zelf te doen. Persoonlijk heb ik ervaring in het werken in CMS WordPress websites, maar nu is mijn oog gevallen op een website bouw programma (WIX) dat werkt op AJAX.
Heeft iemand ervaring met WIX of werken met AJAX en kan iemand mij vertellen wat de SEO resultaten zijn van deze websites? Ik heb zelf een beetje research gedaan en las dat de Google Bots moeite hebben met AJAX en niet het maximale resultaat eruit halen. Alhoewel daar nu redelijk op terug wordt gekomen omdat de Google Bots steeds beter worden.
Ook andere suggesties zijn zeer welkom!
-
10 februari 2017 om 2:52 pm #37103
Google kan Javascript (AJAX is een vorm van Javascript) tegenwoordig goed volgen. Als je AJAX echter gebruikt om verschillende pagina’s onder één en dezelfde URL te genereren, dan ziet Google alleen de initiële pagina. Vanuit SEO bezien is dat niet verstandig. Iedere contentpagina moet een eigen URL krijgen.
Als je wilt zien wat Google van de pagina ziet kan je:
1. dat controleren in de search console, via het onderdeel ‘fetchen als google’
2. dat controleren via ‘Element inspecteren’ (ga in de Chrome-browser op de pagina staan, klik rechtermuisknop en kies ‘element inspecteren). Dan zie je de DOM, en dat is precies wat Google ook ziet. Daar zie je de broncode waarbij de javascript is uitgevoerd.
-
21 februari 2017 om 5:28 pm #37120
Maar hoe scan je zulke sites dan met een onpage scan tool? Bijvoorbeeld Website Auditor van SEO powersuite? Aangezien de pagina leeg lijkt te zijn als ik de broncode bekijk (paginabron weergeven in Google Chrome)
- Deze reactie is gewijzigd 7 jaren, 8 maanden geleden door royromviel. Reden: onnodige html tags
-
21 februari 2017 om 5:34 pm #37122
Dag Roy,
Tools die alleen naar de broncode kijken, kijken dus naar de verkeerde plek. De adviezen die daar vervolgens op worden gebaseerd, zijn dus niet correct. Google kijkt niet naar de broncode, maar naar de DOM.
-
22 februari 2017 om 9:16 am #37123
Helder antwoord 🙂 Dank je.
-
-
AuteurBerichten
Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.