Eerstvolgende trainingsdatum (waar plaatsen vrij zijn) is nog onbekend
Wat is Deep Learning?
We horen de laatste jaren in toenemende mate over ‘lerende computers’ en ‘robots’. We lezen dat alle grote bedrijven (Google, Apple, IBM, Amazon, Facebook) snel groeiende budgetten reserveren voor onderzoek en productontwikkeling op deze gebieden. Voorts gaan er vele boeken over de toonbank waarin voorspeld wordt dat lerende computers een centrale rol gaan spelen in onze samenleving, vele taken van ons gaan overnemen of de mens zelfs geheel buitenspel gaan plaatsen.
‘Deep Learning’ wordt het gebied binnen de Artificiële Intelligentie genoemd (dat weer een deelgebied binnen de Informatica is), dat verantwoordelijk is voor de grote doorbraken. Oorspronkelijk heette dit gebied ‘Artificial Neural Networks’, omdat de werking ervan ontleend is aan de werking van ons brein (waar de actieve elementen uit neuronen bestaan). ‘Deep Learning’ wordt daarnaast ook gezien als (het belangrijkste) deelgebied van een breder gebied van lerende systemen dat we ‘Machine Learning’ noemen. Deep Learning is één van de meest veelbelovende manieren voor de verwerving van informatie uit grote hoeveelheden data (Big Data).
In deze training/workshop zal ik de basis van Deep Learning aan u uitleggen. Want hoe kan het dat computers, of eigenlijk moet ik zeggen ‘algoritmen’, kunnen leren? Wat is het verschil met ‘gewone’ algoritmen? Op welke gebieden zijn Deep Learning systemen inzetbaar? Doel is dat u na deze bijeenkomst betere handvatten heeft bij het nadenken over mogelijke, toekomstige toepassingen binnen uw eigen organisatie of werkzaamheden. Daarnaast is het natuurlijk sowieso in hoge mate fascinerend (en leuk!), diepgaander dan de artikelen in de krant of een blogpost, kennis te nemen van deze ingrijpende ontwikkelingen.
Wat is de inhoud van de introductie-training Deep Learning?
De volgende zaken komen binnen de aangegeven structuur aan bod:
- Lerende machines
– Waarom machine learning?
– Belangrijkste methodes voor machine learning (deep learning is daar één van) - Deep Learning
– Ontstaansgeschiedenis
– Globale werking
– Demonstratie van de werking via visualisaties*
– Toepassingsgebieden, algemeen en concreet
– Ontwikkelplatformen (software en hardware)
*Deep Learning algoritmen stoelen op complexe wiskunde. Het is niet mogelijk die wiskunde in een dagdeel te doorgronden. Het is echter wel mogelijk de werking ervan te visualiseren. In de training zal ik daarom, na eerst de grondbeginselen te hebben toegelicht, via visualisaties laten zien hoe een Deep Learning systeem wordt getraind, waarna het eigenhandig conclusies kan trekken.
Voor wie is deze training geschikt en welke voorkennis is nodig?
Deze bijeenkomst is geschikt voor iedereen die een eerste stap wil zetten op het pad van lerende computers. Ik denk aan beleidsmakers (hoe kan Deep Learning binnen onze organisatie worden ingezet?), webontwikkelaars (hoe werken Deep Learning-algoritmen nu eigenlijk?), marketeers (hoe kunnen we informatie onttrekken uit de enorme hoeveelheid klantgegevens/big data?) en aan een ieder die meer wil weten over de vraag in welke richting de IT zich de komende decennia zal ontwikkelen.
Er wordt geen voorkennis van Deep Learning verondersteld.
Door wie wordt de training gegeven?
De introductie-training Deep Learning wordt gegeven door Ir. Alain Sadon. Hij heeft Informatica gestudeerd aan de Technische Universiteit in Delft, en is binnen de vakgroep Kennisgestuurde Systemen van professor H. Koppelaar afgestudeerd op Artificiële Neurale Netwerken (tegenwoordig Deep Learning genoemd). Sinds 2008 geeft hij bijna wekelijks SEO trainingen. Omdat Google in haar ranking-algoritmen steeds intensiever gebruik maakt van Deep Learning (RankBrain genaamd), heeft hij zich opnieuw in dit onderwerp verdiept. Uit dit onderzoek is deze cursus ontstaan.
Kosten, locatie en data van de bijeenkomsten
Kosten: € 350,– ex BTW. Bij inschrijving voor 2 personen, reductie van 10%. Bij 3 of meer personen, reductie van 15%. Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.
Werkgevers en ondernemers kunnen scholingskosten als bedrijfskosten in mindering brengen op de winst.
Overzicht data bijeenkomsten:
Eerstvolgende trainingsdatum (waar plaatsen vrij zijn) is nog onbekend
De training vangt aan om 13 uur en eindigt om 17 uur.
Hoe kan ik mij inschrijven voor de bijeenkomst?
- Stuur een mail naar info@seoguru.nl en vermeld uw voor- en achternaam, tel.nr en email en de NAW-gegevens voor de factuur.